Dyrk det gode forhold med din partner

Et godt forhold kommer ikke af sig selv. Et godt parforhold skal passes og plejes, det skal tages hånd om og kigges på, og det skal undersøges og forstås. Forståelsen for et parforhold er ekstremt vigtigt. Det er vigtigt at forstå de dynamikker, der er i et parforhold og hvorfor vi gør som vi gør, eller ikke gør som vi troede, vi ville.

For at sikre sig, at ens parforhold kan holde i mange år, og at man sammen kan fejre den ene ’årsdag’ efter den anden, hvorpå man til sidst kigger på hinanden med fuger om øjnene og rynker om munden og taknemmeligt tænker tilbage på det lange parforhold man har haft og alle de ting, man har givet hinanden i livet. 

Du skal arbejde på det

Det kræver at der bliver arbejdet på dit parforhold for at du kan sikre dig, helt sikker bliver man nok aldrig, men så tæt på sikker som muligt, at I bliver sammen som par. En løsning til det er at gå i Parterapi. Parterapi vil hjælpe jer med at se jer selv og jeres forhold udefra og belyse nogle af de ting, som I gør, både når I er sammen og når I er hver for sig.

Det foregår oftest på den måde, at I finder en parterapeut, som kan hjælpe jer videre med de problematikker, som I står overfor. I booker en tid hos parterapeuten, og kommer begge to til samtale og taler med vedkommende om de udfordringer, problemer eller løsninger som I tænker, I vil arbejde på.

Se dig selv udefra

Men det handler også om at kunne se sig selv udefra, at opnå en objektiv vinkel på sig selv og sit eget liv, så man kommer i dybden med sig selv og sin partner. Man skal være åben for at lære nyt om sig selv og sin partner, men først og fremmest om sig selv. Du kan ikke ændre andre mennesker, men du kan ændre dig selv og i hvert fald selv arbejde på det, som du gerne vil opnå i dit parforhold.

Det er forskelligt hvor længe man har behov for at gå i parterapi. Nogle par gør det i et årstid og andre dyrker det mere og i længere tid, så man hele tiden holder sig ajour med sit forhold og for at sikre, at der ikke er noget, der løber af sporet inden det er for sent.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *