3 tips til bæredygtige gaver

Der bliver brugt masser af ressourcer og udledt CO2, hver gang et produkt skal produceres. Det gælder også, når der bliver produceret produkter, som vi giver væk i gaver.

Vil du gerne hjælpe med til at passe på vores allesammen elskede hjem, aka planeten jorden, er det et godt sted at starte at kigge på, hvad det er for nogle gaver, du giver væk.

Der er nemlig masser måder at gøre dine gaveindkøb mere bæredygtige.

Her får du 3 af vores bedste tips:

 

1. Lav dine egne gaver

Og jo – det kan man faktisk godt. Og endda slippe rigtig godt afsted med.

Tricket er at finde ud af, hvad du er god til. Hvis dine strikke-skills er formidable, så tag og strik nogle lækre gaver og smid i hovedet på din familie og venner, når der er fødselsdag og jul på programmet. 

Hvis dine planter formerer sig med lynets hast og du er en haj til at prikle, så plant dine skud over i potter og vent til de vokser sig store og flotte. Og giv dem så væk, når der skal gives gaver.

Det kan også være, du er en sand mester i at bage og kokkerere. Så er der bare med at producere lækre småkager, bolsjer og hvad der eller er af muligheder, og pakke dem i fine glas. Mums. 

 

2. Køb brugt

Brugte gaver er et bæredygtigt alternativ til at købe en tilsvarende gave fra ny. Produktet er nemlig allerede produceret, så på den måde bliver der ikke brugt nye ressourcer og udledt ny CO2, da produktet allerede var produceret i forvejen.

Men derudover kan du altså få endnu mere kvalitet for pengene.

Hvis du er på udkig efter baby- og børneudstyr, er Reshopper en god mulighed, og der er også masser af lækre brands i butikker såsom Børneloppen.

Hvis du gerne vil give tøj, kan du tage et kig på Trendsales eller finde en fin vintagebutik.

Du kan også finde fine bøger og smukke vaser i et antikvariat eller gå ind en andne form for genbrugsbutik.

Og er du til de mere luksuriøse gaver, kan du for eksempel give et Brugt Omega-ur.

 

3. Giv oplevelser

Endelig kan du give en oplevelsesgave. 

Du kan lave dit eget kort og selv finde på en oplevelse, eller du kan vælge at købe et af de mange oplevelsesgavekort, der er i butikkerne (for et ekstra bæredygtigt valg så bestil det eventuelt på hjemmesiden og kryds af, at du blot ønsker at modtage koden, men uden at det er pakket ind i en gavekortæske).

Her er der for eksempel gavekort til en tur i biffen, luksuriøse spaophold og restaurantbesøg. Det er også ekstra hyggeligt at give en gave, som du selv skal deltage i.