Sund mad kan være mange ting

Sund mad er mange andre ting end at spise økologisk,  vegetarisk eller følge en eller anden speciel måde at forarbejde sin mad. Sund mad er også at bruge tid på at forberede din mad, så den bliver lækker og appetitlig.

Min egen personlige kæphest til at vi bliver tykkere og tykkere, udover at vi sidder mere foran computeren end før og det påvirker vores sundhed negativt, er at vores mad er smagsløs. Det smager af absolut intet. Det gælder både vores kød og vores frugt og grønt. Derfor spiser vi mere end vi egentlig behøver, da vores smagssans og smagsløg ikke bliver dækket. 

Køb bedre mad

Vi har alle prøvet at være så heldige at få en pose gulerødder, som bare smager af gulerødder så man bliver helt saglig. Der går ikke mange minutter før den pose er væk og man igen står i supermarkedet for at købe en ny pose. Mad med smag stimulere din smagssans og du har ikke brug for så meget, som hvis du spiser noget smagsløs. Men nu har de fleste af os jo ikke et uendeligt stort madbudget og bare kan købe løs, men det er jo heller ikke pointen her. Min pointe er, at du skal købe mindre, men bedre. Det tillader dig også at købe noget af det usunde, men du ender med at spise meget mindre af det. 

Brug tid på at lave mad

Planlæg og prioriter din madlavning er et andet område, som vil have stor betydning for om din mad er sund. Dermed ikke sagt, at det ikke er ok at springe over hvor det er muligt. Mange supermarkeder har gode tidsbesparende løsninger, som måske koster lidt mere, men som betyder at du kan spise sundt og spare tid. Køb dem hvis det kniber. Det er stadig sundt, selvom du ikke selv har stået og skåret salaten eller vasket kartoflerne. Planlæg din madlavning og lav mad til flere dage og frys ned hvis det er. Det tager ikke meget længere tid at lave en dobbelt portion og så lægge den i fryseren til en anden gang, hvor du ikke har tid.

Dæk bordet så det ser pænt og indbydende ud. Det øger også lysten til at sidde ned sammen og hygge, frem for at tage maden med ind foran TV\’et, hvor vi ved at der ofte bliver spist mere end nødvendigt, fordi fokus er et andet sted.

Andre sider om sundhed:

 1. bedreholdning.dk
 2. engodloebetur.dk
 3. enguidetilsundhed.dk
 4. fitnessbladet.dk
 5. fitnessexperten.dk
 6. friskogsundmad.dk
 7. helseogsundhed.dk
 8. simplebalance.dk
 9. sunde-madvaner.dk
 10. sundesager.dk
 11. sundhedidanmark.dk
 12. sundhedshjaelpen.dk
 13. sundhedsmagasin.dk