Skal du udvikle dig som leder?

Alle ledere har behov for at komme på lederkurser med jævne mellemrum. Det er vigtigt, at man som leder har de rette interpersonelle og personlige kompetencer, der gør at man bliver en leder, som ens medarbejdere kan komme til og tale med, både når det går godt og skidt.

Der er en million forskellige ting, man kan lære på lederkurser, så det første spørgsmål, man skal stille sig selv er, hvad er det jeg har mest behov for lige nu, der kan udvikle mig på bedste vis, så jeg kan blive den leder, mine medarbejdere har behov for og jeg kan se mig selv i øjnene hver morgen og gå i seng hver aften med god samvittighed? Hvis det er dit første lederuddannelser, så handler det meget om denne nye rolle, som du påtager dig og at du går fra at være medarbejder til at være ’chefen’.

Det vil medføre en stor forskel i din dagligdag og derfor har du behov for at udstråle at du kan dit job og at du er til for dine medarbejdere og for at sikre at driften kører optimalt. Du vil blive udfordret hele tiden, hvis ikke dagligt og dette pres skal du kunne modstå og have værktøjerne til at komme ud af, så du ikke selv går ned med for eksempel stress.

På et lederkursus vil du få en masse værktøjer, som du kan bruge i mange forskellige situationer og det er netop disse ting, der hjælper dig igennem og støtter dig i din nye rolle som leder. Hvis du har været leder i noget tid, får du også behov for at få nogle ting frisket op.

Måske er du blevet leder for andre ledere og det kræver også nye kompetencer, så du kan guide dine ledere, så de er gode ledere overfor deres medarbejdere. Som du kan læse dig til, så er det ikke tilfældigt at der findes så mange lederkurser, fordi der er ekstremt mange ting at lære i den position, uanset hvor højt oppe i hierarkiet du er eller gerne vil nå.

Måske er du blevet anbefalet at tage et lederkursus fordi folk og kolleger omkring dig kan mærke, at du har behov for ekstra viden, værktøjer og måske støtte i din nye rolle. Tag det ikke ilde op, se det fra en anden side eller et andet perspektiv og tænk over alle de gode ting, der kommer ud af, at du får lov til at udvikle dig, både som person og som leder.