SEO for nybegyndere – hvordan du kommer i gang

Er du ny forretningsdrivende eller har du lige fået oprettet en webshop falder nu gang på gang over dette term SEO og aner du ikke hvad det betyder? Så er du langt fra den eneste. SEO – også kaldet søgemaskineoptimering, er den helt nye varme erhvervskartoffel der kan få de fleste, helt fra marketing til management, op af stolene. 

Men hvad er det helt præcist SEO er, og hvordan kommer du bedst i gang med det? 

Hvad er SEO?
SEO handler i grove træk om at tilfredsstille søgemaskinerne, for at få en bedre rangering på diverse søgemaskiner. Landet ligger dog således at Google står for omkring 95% af alle søgninger online, så det er primært google vi søger mod at tilfredsstille, når vi går i dybden med diverse SEO analyser og gøjl. 

En bedre placering på de søgeord der er relevante for netop din virksomhed, betyder også større chancer for at folk finder dig på søgeordene. De fleste vil nok nikke anerkendende til at de sjældent benytter sig af side 2 af søgeresultater på google, derfor handler det også for erhvervsdrivende om at få deres virksomhed og deres produkter frem på første side på google, når der bliver søgt på diverse relevante søgeord. Og hvis du nu var i tvivl, så er der virkelig rifter om pladserne. 

Nedenfor finder du et par tips til at komme godt igang, så du ikke behøver at skabe dit SEO fundament flere gange – for det er nemlig både tidskrævende og af og til dyrt. 

Søgeordsanalysen – hvor det hele starter
Før du overhovedet bør overveje at gå i gang med tekstforfatteriet, så skal du have fingrene i en søgeordsanalyse, for foruden den har du ingen idé om hvilke søgeord du har flest potentielle kunder der søger på – og så er det ikke sikkert at du får så mange kunder som du gerne ville have haft. 

Det er nemlig sådan at ikke alle søgeord er lige populære – man kunne eksempelvis forestille sig at der var flere bordsøgende der søgte på \’plankebord\’ end der var bordsøgende der søgte på \’træ bord\’. Og ved at være fuldstændig sikker på hvor mange der søger på hvad, kan du vinde den største del af den organisk trafikale kage. 

Landet ligger dog således at man, for at virkelig få lavet en god og 100% troværdig søgeordanalyse, skal bruge en masse dyrt købesoftware som de har hos eksempelvis SEO vækst Århus. Derfor anbefaler jeg at få lavet analysen hos professionelle – det er dit fundament og det er værd at få gjort ordentligt første gang.