Fordelene ved massage mod stress

Mange mennesker går og føler sig småstressede i deres dalige liv. Uanset om det drejer sig om deres skole, job eller mangel på samme. Der findes efterhånden et utal af selvhjælpsbøger til stressede mennesker, der findes kurser, holdundervisning, såkaldt mindfullness, stress-yoga og så videre. 

Men hvorfor er det så, med al denne forebyggelse, at stresstallene i Danmark stadig er støt stigende? Det er sådan set fordi at det er sjældent at virkelig stressede mennesker føler at de har enten tid eller overskud til at tage til en anti-stress-Healingsmassage hos deres lokale massør eller healer – det har de da alt for travlt til! 

Og hvis man prøver, bare et kort sekund, at sætte sig ind i livsstilen på en person der arbejder 12 timer om dagen og tænker på arbejde 16, så er det mere end forståeligt hvorfor mange af disse mennesker til sidst ender med at gå i baglås, låse sig selv inde i deres hjem og kræve en lang og utroligt hård pause fra arbejdet. De færreste opdager nemlig at de har stress, før at de er gået i baglås. 

Massage og stress – som hånd i handske
Mange topfolk verdenen over har allerede fundet ud af eller erkendt, at de nok ikke kan skrue ned for aktivitetsniveauet af den ene eller den anden grund – derfor har de brug for mere værdifulde og effektive pauser (en tanke man lige kunne forestille sig var tænkt af en rigtig stresset person). 

Til at starte med var det firmayoga, så blev det til ånde-ud-rum og nu har de vidst endelig fået løst problematikken med mere effektive pauser – det hele handler om massage.

Fysisk velvære, mental pause
Er hvad massagen gør ved dig. Når vi går og småstresser længe nok spænder vores muskler og scener sig også ind, hvilket gør os anspændte. Anspændthed kan på sigt føre til kronisk hovedpine, mindre mobilitet og en generel større uoplagthed – ikke noget man just har brug for, når der er krav om at man er \’på\’ og præsterer i 14 timer i døgnet. 

Under en massage slapper dine muskler af, hvilket automatisk gør dem og dig mindre anspændt. Derudover udløser massage også en række stoffer i hjernen som både gør dig gladere, får dig til at føle dig mere let på tå og generelt løfter dit humør – disse stoffer hedder Dopamin og Serotonin. 

Det gør massage til den perfekte pause for det travle menneske der stadig gerne vil passe på sig selv.